Kludi Zenta: Nieuwe aanraakvrije variant als wandinbouw – oplossing

Kludi Zenta : Nieuwe aanrakingsvrije varianten als wandinbouw- oplossing

Aanrakingsvrij besturen Kludi Zenta elektronische-mengkranen de waterstroom. Dat zorgt voor de grootst mogelijke hygiëne in openbare en semi-openbare gebouwen, zoals scholen, kantoren, wegrestaurants, vergaderlocaties en in de horeca. Omdat sanitaire ruimtes daar intensief gebruikt worden, is ook het spaarzaam gebruik van water en energie een belangrijk argument bij de sensorgestuurde mengkranen. De infra-rood techniek herkent, als een hand de optische sensor nadert – pas dan zal het water gaan stromen. Het onbedoeld inschakelen, bijvoorbeeld door druppen van water op het sensorveld of door passanten wordt door de intelligente functie doeltreffend verhinderd.

sanitairblog.nl-nieuws-Kludi-Zenta.png

Met de nieuwe Zenta elektronische-oplossingen voor inbouw in de wand kunnen zeer frequent gebruikte sanitaire ruimtes, maar ook privé badkamers functioneel en esthetisch hoogwaardig ingericht worden. Verschillende varianten zijn beschikbaar: Voor inbouw in de wand bestaat de mengkraan met rozetten in ronde of soft-edge vorm alsmede met uitlopen in de lengtes 190 en 240 mm, hetgeen perfect met het design van de Zenta standaard mengkraan harmonieert en net zo goed bij inbouwwastafels of waskommen past. Het venster van de sensor past bij het totaalbeeld van de mengkraan en is eveneens als soft-edge uitgevoerd. Van hoogwaardig gegoten messing gefabriceerd en met een glanzende chroomlaag overtrokken, is de wandoplossing overal inzetbaar, waar maximale hygiëne, robuustheid, reinigingsvriendelijkheid en zuinige omgang met water vereist is.

sanitairblog.nl nieuws Kludi Zenta 2

De mengkranen zijn naar keuze voor mengwater of koud water respectievelijk voorgemengd water beschikbaar. Voor beide uitlooplengtes wordt de sensor reikwijdte fabrieksmatig ingesteld. Door middel van een optionele afstandbediening zijn echter de sensorreikwijdte, nalooptijd en tijdinterval voor de hygiënespoeling altijd individueel aan te passen – perfect voor hotels en overal waar een andere instelling voor verschillende gebruikers gewenst is. Met de resetfunctie van de afstandbediening is de Zenta weer naar de fabrieksinstelling terug te schakelen, indien nodig.

Passend inbouwhuis

Voor een bijzonder vlakke inbouw van slechts 70 tot 100 mm met een extra montagespeelruimte van 30 millimeter zorgt de nieuwe, elektronische inbouwbehuizing met geïntegreerd magneetventiel. Hoogwaardig thermoplastisch kunststof beschermt de gevoelige componenten en dient gelijktijdig als ruwbouwbescherming en inbouwsjabloon – het voorste deel is simpel te verwijderen of op lengte te snijden. In het kunststof omhulsel is ook een batterijvak ondergebracht, indien de infrarood sensor middels batterijvoeding functioneert. Voor de werking met netstroom wordt het inbouwhuis geleverd met een netstroomaansluiting, die geschikt is voor alle gangbare inbouwdozen. Bij stroomuitval zorgt een geïntegreerde condensator er voor, dat het ventiel in geval van nood ook zonder stroomtoevoer sluit, tegen ongewenste overstroming in de badkamer.

Kludi is verkrijgbaar via www.sanitair24.nl