Duravit OpenSpace B

Duravit OpenSpace B

Met OpenSpace ontwierp de designgroep EOOS een innovatieve douchewand, die na gebruik eenvoudig tegen de wand geklapt wordt en zo de bewegingsvrijheid en ruimte in de badkamer vergroot. Een geniale oplossing voor alle badkamers, die met OpenSpace B op basis van het succesvolle basisconcept met extra afmetingen wordt voortgezet.

Bij de nieuwe variant openen vier verschillende afmetingen van 90 cm x 80 cm tot 100 cm x 100 cm vele mogelijkheden in de planning.

sanitairblog.nl nieuws Duravit OpenSpace B 1

Vierkant of rechthoekig, OpenSpace B wordt of met een douchebak gecombineerd of direct op de betegelde vloer geplaatst. En dat allemaal zonder moeite.

De zeer herkenbare optiek blijft bestaan: aan een zijde verbergt de optioneel spiegelende deur, kranen en douche armaturen en maakt zo de ruimte rustig en vergroot hem optisch. De tweede douchedeur is van helder glas.

sanitairblog.nl nieuws Duravit OpenSpace B  2

Een lift-mechanisme in het deurprofiel zorgt ervoor, dat beide bij het openen automatisch in de douchepositie blijven staan en direct op de douchebak of de vloer rusten. De aantrekkelijke prijs-kwaliteits-verhouding van OpenSpace B is gebaseerd op een eenvoudiger wandprofiel. Ze vormen aan beide zijden met smallen profielen in chroom uitvoering en glanzende witte inzetten het contour en garanderen stabiliteit. Gelijktijdig realiseren ze een wandcompensatie van tot 20 mm.

Door de uitgebreide voorfabricage van de elementen wordt de montagetijd aanzienlijk ingekort, ook als de wanden niet recht zijn, in bijvoorbeeld een oud huis.
In combinatie met de vlakke douchebakken Stonetto en P3 Comforts en de accessoires openbaart zich het idee van het systeem, dat Duravit bij de herontwikkeling van OpenSpace B in gedachte had. Bij Stonetto

sanitairblog.nl nieuws Duravit OpenSpace B 3

is de afvoergarnituur optisch homogeen in de douchebak geïntegreerd en bij P3 Comforts dekken de deuren in gesloten toestand exact de afvoer. Zo blijft alleen een optisch doorlopend vlak zichtbaar. Als perfecte aanvulling bewijzen zich ook de douchebakken DuraPlan, Stonetto en Starck Slimline. Aangevuld met de accessoires, greep, planchet en zitje, wordt de doucheplek een tot in het kleinste detail doordachte eenheid met maximaal comfort. Naast zijn zichtbare functie fungeert de greep met zachte schaal als zacht deurbeslag.

Duravit is verkrijgbaar via www.berenpop.nl