Duravit Paiova 5 bad

Duravit Paiova 5 bad

Bepalend voor het ontwerp van een ligbad is normaal gesproken de afweging of men meer zittend of liggend wil baden. Onze behoeftes echter zijn dynamisch. Ze variëren afhankelijk van de situatie en gemoedstoestand. Het Duravit bad Paiova 5 van EOOS overwint statische specificaties: haar concept is gebaseerd op individueel comfort. Met twee verschillende rug-schuiningen biedt Paiova 5 de keuze tussen een ergonomische zitpositie en een bijzonder vlakke ligpositie, voor baden met z’n twee of om in je eentje te relaxen.

Het design van Paiova 5 gaat uit van de symbiose van een hoekbad en een vrijstaand bad. EOOS ontwikkelde de nieuwe geometrische vormgeving door draaien van een wandversie in de ruimte.

sanitairblog.nl nieuws paiova 5 bad 1

Door deze schilderachtige vervorming ontstond een sculptuur, die de ergonomie van de binnenkant van het bad in een pentagonale buitenvorm vertaalt. Met de afgeschuinde zijden vormt het vooraanzicht van het bad een driedimensionaal volume dat de ruimte inkomt en zich naar de gebruiker opent.

Bijzondere details zorgen bij Paiova 5 voor extra comfort. Zo kunnen beide rug-elementen met een whirlsysteem worden uitgerust.

sanitairblog.nl nieuws Duravit paviot 2

Extra luxe wordt de uitvoering met het nieuwe whirlsysteem Combi-L. De aangenaam vlakke sproeiers verspreiden de massagestraal omhoog en omlaag langs de rugspieren. Hiervoor is de hoogte verlaagd van 600 mm naar 580 mm.

De smalle badrand is geschikt om vast te houden. Aan de wandzijde biedt een brede rand comfortabele ruimte om iets neer te zetten. Paiova 5 is er in twee maten, als vrijstaande versie compleet uit acryl en

sanitairblog.nl nieuws Duravit paviot  3

als inbouwversie,die individueel kan worden ingepland. Zowel een éénpersoonsbad alsook een royale dubbelvariant met plaats voor twee personen behoren tot de collectie. Dankzij de beide verschillende zijlengtes kunnen zowel grote alsook kleinere personen goed met de voeten tegen het bad-einde afzetten en in beide posities optimaal ontspannen.

Duravit is verkrijgbaar via www.berenpop.nl