Het nieuwe Viega Multiplex garnituur voor een hoger badwaterniveau

Nieuwe Viega Multiplex garnituur: vijf centimeter hoger badwaterniveau

Eigenlijk verbazingwekkend dat het nu pas wordt uitgevonden: de flexibel instelbare overloop. Met één handeling kan het water 5 cm hoger staan in bad. Natuurlijk is het Viega die deze oplossing presenteert.sanitairblog.nl nieuws Galvano Viega Multiplex garnituur 1

De Multiplex afvoer- en overloopgarnituren van Viega behoorden al tot de klassiekers in de badkamer. Het onderscheidende design en de gecombineerde afvoer- en overloopfunctionaliteit, eventueel uitgebreid met toevoer, hebben daar zeker aan bijgedragen. De nieuwe Multiplex garnituur geeft de sterke reputatie van Viega nog een extra impuls. Want de Multiplex Visign M9 en Multiplex Trio Visign MT9 van Viega maken baden nog relaxter. Niet voor niets bekroond met de Red Dot Design Award.

Meer comfort met meer water
Meer comfort: door de draairozet licht in te drukken wordt de opening van de overloop gesloten. Daardoor kan het waterniveau in het bad met vijf centimeter meer dan normaal worden verhoogd.sanitairblog.nl nieuws Galvano Viega Multiplex garnituur 2

Door even aan de rozet te trekken, daalt de waterstand weer naar het normale niveau. In beide situaties blijft de overloopfunctie onveranderd functioneren. Zonder verhoogde overloop loopt het water direct onder de draairozet weg. Door het licht aandrukken wordt deze opening gesloten waardoor het water aan de 5 cm hoger gelegen bovenzijde van de garnituurrand wegstroomt. Het openen en sluiten van de afvoer gebeurt zoals altijd door de bediening een halve slag te draaien.

Functie eenvoudig uitbreidbaar
De nieuwe badgarnituren met verhoogde waterstand zijn op alle gangbare baden met standaard-overloopopening te monteren. Ze zijn leverbaar in drie maatvarianten, naar keuze verchroomd of rvs. Voor reeds geleverde badgarnituren van de nieuwe Multiplex generatie biedt Viega een ombouwset. Deze bestaat uit een bevestigingsflens en draairozet waarmee de garnituur eenvoudig kan worden uitgebreid met verhoogde waterstandfunctie.

Viega is verkrijgbaar via www.berenpop.nl