Aco ShowerStep afschotprofiel voor in de douche

Aco ShowerStep : optimaal afschot in de douche

De in 2013 geïntroduceerde Aco ShowerStep is inmiddels niet meer weg te denken uit badkamerontwerpen. Het rvs tegelprofiel zorgt voor een fraaie overgang in de vloer zodat de (gezaagde) zijkant van de tegels ter plaatse van het afschot niet meer zichtbaar is.

sanitairblog.nl nieuws Galvano Aco ShowerStep 2

Een inloopdouche heeft een afschot van 1,5-2% nodig voor een goede waterafvoer. Nadeel: er ontstaat een hoogteverschil tussen de badkamervloer en de vloer van de inloopdouche. Het is niet mooi om tegen de tegelrand aan te kijken. Het rvs-profiel houdt de zijkant van de tegel of de dekvloer uit het zicht en biedt ruimte om een douchewand op te plaatsen. De douchewand hoeft dus niet aangepast te worden aan het afschot.

sanitairblog.nl nieuws Galvano Aco ShowerStep 1

Twee uitvoeringen
De Aco ShowerStep is verkrijgbaar in geslepen rvs uitvoering, geschikt voor de Aco ShowerDrain C en de ShowerDrain S. De glimmend gepolijste uitvoering is geschikt voor de ShowerDrain E. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in een linker en rechter uitvoering en hebben standaardlengtes van 990 en 1490 mm, geschikt voor tegelhoogtes van 10, 12,5 en 15 mm. Inkorten is even eenvoudig als installeren.

Galvano is verkrijgbaar via www.berenpop.nl