Renova Nr. 1 Plan nog veelzijdiger

Renova

Uitbreidingen en consequente doorvoering actueel design

Renova Nr. 1 Plan: aantrekkelijke uitbreidingen met actueel design / Facelift voor wandcloset en -bidet door rechthoekig design conform de woontrend / Toevoeging van fontein met bijpassende onderkast / Nieuwe urinoirs voor openbare sanitaire ruimten / Mogelijkheden voor aanzienlijke kostenbesparing door watervrije werking van urinoirs /

Keramag heeft haar succesvolle sanitairserie Renova Nr. 1 Plan verder uitgebreid. Deze badkamerserie met actueel rechthoekig design werd in 2005 op de markt gebracht als aanvulling op het vlaggenschip Renova Nr. 1. Renova Nr. 1 Plan is sinds de introductie regelmatig en consequent uitgebreid tot een compleet en veelzijdig inzetbaar concept. Naast een aantrekkelijk badmeubelprogramma en diverse wastafels voor de privé-badkamer, zijn in het afgelopen jaar onderbouwwastafels voor opstellingen op rij in het assortiment opgenomen voor openbare en semi-openbare ruimten. Nu introduceert Keramag voor beide toepassingsgebieden opnieuw een aantal uitbreidingen. Closets, closetzittingen en bidets in een rechthoekig design, een fontein inclusief bijpassende onderkast en twee innovatieve urinoirs completeren het omvangrijke programma.

Fontein en onderkasten

Met de toevoeging van een fontein (45 x 32 cm) werd de laatste hiaat in het aanbod gedicht. Daarbij biedt Keramag een 39 cm brede onderkast, uitgevoerd met een deur in de kleur wit, wengé of robijn. Ook voor de 50 cm fontein en de 55 cm wastafel zijn nieuwe onderkasten beschikbaar; naar wens uitgevoerd met een deur of met een lade. Daarmee biedt de serie nu voor alle wastafels en fonteinen van 45 tot 130 cm breedte onderkasten met een keuze uit drie actuele kleuren.

Actuele closets en bidets

De wandhangende vlak- en diepspoelclosets en het bidet ondergingen een actuele facelift. De vormgeving werd harmonieus afgestemd op het rechthoekige design van de wastafels. De bijpassende zittingen zijn naar wens ook leverbaar met een dempingmechanisme voor het fluisterstil sluiten van zitting en deksel. Met deze facelift biedt Renova Nr. 1 Plan een compleet assortiment van op elkaar afgestemde producten, zowel voor de privé-badkamer als voor openbare en semi-openbare ruimten. Bovendien houdt het diepspoelcloset terdege rekening met verantwoord watergebruik. Deze variant spoelt met 4,5 / 3 liter, wat een besparing op waterverbruik van 25% oplevert ten opzichte van een normaal 6 liter diepspoelcloset.

Renova2

Urinoirs

Voor sanitaire ruimten met een hoge gebruiksfrequentie zijn – naast de onderbouw wastafels – nu ook in design afgestemd urinoirs beschikbaar. Het design is afgestemd op de rechthoekige vormtaal van de wastafel, voor een sfeervolle, moderne uitstraling van de sanitaire ruimte. Keramag biedt twee varianten. Met de contactloze elektronische urinoirspoelsystemen ‘Flushcontrol 500’ voor werking op batterijen, of ‘Flushcontrol 500 N’ voor aansluiting op het elektriciteitsnet – die met slechts 1 liter water kunnen spoelen – wordt het watergebruik aanzienlijk gereduceerd. Deze gebruikskosten – die gezien noodzakelijke maatregelen voor kostenbesparing steeds actueler worden – spelen ook bij de verhuur van objecten een belangrijke rol. Voor nog meer kostenbesparing biedt Keramag een tweede variant waarbij het watergebruik tot nul gereduceerd wordt. Daarmee nemen de mogelijkheden voor kostenbesparing aanzienlijk toe.

Watervrij

Bij de watervrije urinoirs is een intelligente afvoertechniek toegepast, zonder noodzaak van een stankafsluiter. Deze techniek draagt ook bij aan gemak bij het reinigen en het onderhoud van de urinoirs. De verbluffend eenvoudige, maar zeer effectieve oplossing bestaat uit de toepassing van een rubberen stankafsluiter.

Een soort slang opent zich onder de druk van toevloeiende vloeistof. Wanneer deze druk wegvalt, sluit de afsluiter zich direct. Wanneer het systeem gesloten is, kan geen stank uit het afvoerkanaal ontsnappen. Speciale reinigingsmiddelen of -methoden zijn niet nodig. Op het gebied van reinigingsgemak onderscheidt het watervrije urinoir zich niet van andere, gewone urinoirs. De varianten die wel met water spoelen kunnen optioneel worden uitgevoerd met een deksel en zijn daarmee ook geschikt voor toepassing in de privé-badkamer of toiletruimte.

Montagegemak

Een ander voordeel van de nieuwe Renova Nr. 1 Plan urinoirs is de montagevriendelijkheid. Uitgevoerd met het gepatenteerde bevestigingsysteem ‘Kerafix’ kunnen deze probleemloos omgewisseld worden met de oudere ‘Aller’-modellen. Door een goede afstemmingen van afmetingen dekken ze bestaande afsluitingen onzichtbaar af. Daarmee kunnen sanitaire ruimten zonder hoge kosten gerenoveerd worden. Door het waterbesparende gebruik verdienen beide varianten zich in korte tijd terug.

Met deze uitbreidingen en de actualisering van het design van closets en bidets is de toepasbaarheid en aantrekkelijkheid van dit veelzijdig inzetbare programma verder verhoogd. Zowel bij toepassing in de privé-badkamer als in projecten en/of openbare sanitaire ruimten. Alle sanitairproducten zijn verkrijgbaar in het vuilwerende keramiekglazuur ‘Keratect’ en direct leverbaar.