Linido introduceert de Back-Up

 

Linido heeft sinds 1 januari een nieuw product in haar assortiment: de Back-Up, een handige steun in de rug voor tijdens het douchen. De Back-Up verhoogt de zelfredzaamheid van mensen: ze kunnen staand blijven douchen zoals ze gewend zijn, maar hebben toch een veilige steun om het evenwicht te kunnen bewaren.

back

Linido heeft dit product zelf ontworpen en vormgegeven, gebaseerd op uitgebreid onderzoek bij gebruikers. Het stelt de gebruikers in staat om zelfstandig staande te douchen.

De Back-Up is een ergonomisch vormgegeven, asymmetrisch kussen van polyurethaan-schuim dat door middel van een aluminium bevestigingsplaat eenvoudig aan de muur bevestigd wordt. Met behulp van de Back-Up kan de gebruiker beide handen vrijhouden voor bijvoorbeeld haren wassen of afdrogen. Bovendien kan de Back-Up gebruikt worden als ondersteuning bij het in- en uitstappen van de douche.

De Back-Up combineert de voordelen van andere douchehulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld wandbeugels en douchezittingen. Uiteraard moet iedere situatie apart bekeken en beoordeeld worden.
Een wandbeugel biedt steun bij het in- en uitstappen van de douche, maar tijdens het douchen kan er niet tegenaan geleund worden: dit is niet comfortabel, en bovendien ontbreekt de zijwaartse steun.

Personen die bijvoorbeeld nog niet toe zijn aan het gebruik van een douchezitting, kunnen staand blijven douchen zoals ze gewend zijn, maar hebben toch een veilige steun om het evenwicht te helpen bewaren.

De Back-Up kan zowel als een linker- als rechteruitvoering gebruikt worden, afhankelijk van de inrichting van de badkamer.

back-up

 

 

 

 

 

 

Linido producten zijn verkrijgbaar bij www.comfortsanitair.nl