Osier – Klassieke en elegante keukenkraan

 

Het Deense Damixa brengt met de Osier een geheel nieuwe keukenkraan op de markt. Deze kraan heeft een bijzonder zuiver, klassiek en elegante design, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit of het milieu.

“Onze keukenkraan Osier is een schoolvoorbeeld van Deens topdesign, dat wereldwijde bekendheid geniet. We wilden een kraan ontwerpen die een lust voor het oog is en tegelijkertijd eenvoudig is om te gebruiken,” vertelt Signe Værbak, productmanager bij Damixa.

Osier

De Osier oogt niet alleen stijlvol en klassiek, maar voldoet ook aan alle eisen voor gebruik in de keuken of bijkeuken. De uitloop is hoog, zodat u makkelijk een grote pan of een emmer met water kunt vullen. De Osier is verkrijgbaar met drie verschillende uitlopen, die elk een eigen karakter hebben. Een van de modellen heeft bovendien een uitloop met een draaiend uiteinde, zodat u de spoelbak goed schoon kunt maken.

Ook geborsteld staal

 

“Bij Damixa gaat Deens topdesign hand in hand met de beste functionaliteit. De Osier is voorlopig alleen leverbaar in chroom, maar er komt weldra ook een uitvoering in geborsteld staal.
We hebben de kraan bovendien voorzien van een verbrandingsbeveiliging om te voorkomen dat bijvoorbeeld kleine kinderen hun vingers verbranden,” zegt Signe Værbak.

“We hebben ook rekening gehouden met het milieu en het energieverbruik. De Osier is uitgerust met een ‘koude start’. Wanneer u de kraan gewoon opendraait, krijgt u koud water. Voor lauw of warm water moet u de handgreep naar voren duwen. Hiermee bespaart u flink op uw waterrekening, want vaak opent u de kraan alleen maar om even uw handen af te spoelen. Als u een nog zuiniger waterverbruik wenst, kunt u de speciale waterspaarfunctie gebruiken,” vertelt Signe Værbak.

De keukenkraan Osier worden standaard geleverd met de speciale X-change unit, die door Damixa is uitgevonden. De X-change unit maakt het bijzonder eenvoudig om de kraan later te vervangen. Als een X-change unit is geïnstalleerd, kunt u zelf uw Damixa-kraan in enkele tellen vervangen of monteren met behulp van een inbussleutel.

Hoewel er niet op design of functionaliteit is beknibbeld, is de Osier tegen een zeer aantrekkelijke prijs leverbaar.

Damixa producten zijn verkrijgbaar bij www.sanitairstunter.nl