Duscholux Collection Basic Douchewandserie

Duscholux introduceert met Collection Basic een gunstig geprijsde volglazen douchewandserie met een eigentijds design en vele details voor eenvoudige installatie en onderhoud. De douchewanden hebben een strak, transparant uiterlijk zonder overbodige details. De moderne grepen en rechthoekige scharnieren zijn niet alleen esthetische highlights, maar ook doordacht functioneel.

De rechthoekige scharnieren van de Collection Basic douchewanden zijn aan de binnenzijde vlak in het glas bevestigd en voorzien van een hefmechaniek. Dit biedt een groot schoonmaakgemak. De afdichtstrip tussen het vaste en het draaibare deel van de douchewand loopt door in de scharnieren, voor een optimale afdichting.

Probleemloze montage
Het innovatieve wandprofiel is met schroeven vast aan het glas verbonden en biedt een stelmogelijkheid tot wel 25 mm. Dit maakt niet alleen het inmeten overbodig maar garandeert bovendien een probleemloze montage.

Standaard elementen – snelle levering
De verschillende modellen uit de Collection Basic serie zijn opgebouwd uit standaard elementen met standaard bestelnummers.Dit biedt belangrijk voordeel in de zin van voorraadbeheersing en leverings-snelheid. Het breedteverschil tussen de opvolgende elementen is slechts 20 mm, waardoor elke maat tussen 720 mm en 1005 mm uit voorraad ingevuld kan worden. Het is eveneens mogelijk om twee delen met verschillende afmetingen te combineren, zodat naar wens een asymmetrische douchewandopstelling gerealiseerd kan worden.

Met of zonder douchevloer
Voor een optimale waterdichtheid kunnen de verschillende uitvoeringen prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld de zeer vlakke douchevloeren uit de FreeBase serie. Deze zijn naast de rechthoekige modellen ook in kwartrond leverbaar. Maar door het hefmechaniek in de scharnieren vormt plaatsing op een tegelvloer evenmin een probleem.

De Collection Basic serie omvat rechte deuren met een vaststaand deurdeel voor plaatsing in een nis, voor een combinatie met een zijpaneel of het realiseren van een hoekinstap. Ook kwartronde modellen behoren tot het assortiment. De Collection Basic douchewanden zijn standaard uitgevoerd in helder veiligheidsglas en voorzien van profielen in glanzend platinum zilver. Als optie is de vuil- en kalkwerende glasveredeling Cleartec leverbaar.

Duscholux producten zijn verkrijgbaar bij www.sanitairdirect.nl