HANSAPINTO – Kleine badkamermengkraan met groots effect

Met de nieuwe mengkranenserie Hansapinto voor de badkamer biedt Hansa betrouwbare techniek met ingebouwde water- en energiebesparing en veiligheid tegen verbranding.
Dit alles zonder comfortverlies, verpakt in een fris, modern design en met een eerlijke prijsstelling. De eigentijdse uitstraling van de mengkraan wordt ontleend aan de combinatie van ronde en hoekige vormen. Het cilindrisch gevormde kraanhuis en de kubistische hendel en uitloop maken de mengkraan tot een fris, opvallend accent in de badkamer.


Besparing op water en energie plus verhoogde veiligheid

Hansapinto is niet alleen actueel in vormgeving, ook de techniek is volledig afgestemd op de eisen van deze tijd. In de mengkraan is het stuurpatroon Eco 3.5 ingebouwd, waarmee tot 50 procent bespaard kan worden op water- en energieverbruik zonder verlies van comfort. Het stuurpatroon voorziet in een schakeling met twee standen; bij het openen van de mengkraan stroomt in eerste instantie een bescheiden, maar voldoende hoeveelheid water uit de kraan voor bijvoorbeeld het handen wassen. Is een krachtiger waterstroom gewenst, dan moet de hendel bewust voorbij een lichte weerstand gebracht worden. Omdat Hansapinto daarnaast voorzien is van een heetwaterbegrenzer wordt tegelijkertijd bespaard op het gebruik van warm water en energie. Deze begrenzer kan bij de montage worden ingesteld door de installateur. Naast besparing biedt de heetwaterbegrenzer ook verhoogde veiligheid tegen verbranding. Zo kunnen bijvoorbeeld kleine kinderen en ook ouderen de wastafelmengkraan veilig zelfstandig gebruiken.

Duurzaam en doordacht

Hanspinto is duurzaam en doordacht tot in de details. De keramische schijven in het stuurpatroon zijn uiterst nauwkeurig gesneden en waarborgen een duurzame en eenvoudige bediening van de mengkraan. Zo biedt Hansapinto qua design en functionaliteit alles wat van een hedendaagse badkamermengkraan verwacht mag worden tegen een verrassend bescheiden prijsstelling.

 

Opbouw- en inbouwoplossingen voor bad en douche

Hansapinto is leverbaar in diverse praktische varianten. De serie omvat naast de eenhendelmengkraan voor de wastafel, een bidetmengkraan, opbouw- en inbouwmengkranen voor bad en douche. Voor wie design, besparing en veiligheid niet slechts tot de badkamer wil beperken is er ook een Hansapinto keukenmengkraan.

Hansa is verkrijgbaar bij www.sanitairstunter.nl