De nieuwe Medical-Therm van Venlo

Ideal Standard introduceert voor het merk Venlo een nieuwe generatie medische thermostaten.
Het bestaande Venlomix medical programma wordt vervangen door de Medical-Therm new.
Net zoals bij de vorige versie ligt de focus bij de Medical-Therm new thermostaten op veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid.

Nieuwe vormgeving

De grepen en bodies van het hele assortiment medische thermostaten zijn strak vormgegeven. Alle staande wastafel- en keukenthermostaten zijn voorzien van moderne uitlopen. Tevens is de uitloopbevestiging vernieuwd.

Thermische desinfectie

Alle thermostaten hebben een thermische desinfectie-functie. Bij deze functie is de maximale temperatuur voor de gebruiker op een vooraf bepaalde temperatuur van bijvoorbeeld 40° ingesteld. Voor het doorspoelen in verband met legionellapreventie worden de kranen geleverd met een speciaal hulpstuk. Met dit hulpstuk kunnen de medewerkers van bijvoorbeeld de technische dienst de kranen doorspoelen met heet water van meer dan 61°C. Na het doorspoelen wordt de blokkering van de maximale gebruikers temperatuur weer automatische geactiveerd. Dit biedt dus extra veiligheid.

Comfort

Ook bij de nieuwe Medical-Therm wastafel- en keukenthermostaten worden de temperatuur en volume met twee onafhankelijke grepen bediend. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur apart ingesteld kan worden. De temperatuur kan dus bij veel toepassingen gewoon op koud blijven staan waardoor de Medical-Therm thermostaten de mogelijkheid bieden om extra energie te besparen. De basis grepen zijn voorzien van inkepingen die voor meer grip zorgen. Dit verbeterd het gebruikscomfort. Tevens is bij drie modellen de volume greep voorzien van een extra haak, waardoor de kraan nog eenvoudiger te bedienen is. De haken zijn uitermate geschikt voor gebruikers met minder hand- of vingercoördinatie. De wastafel- en keuken thermostaten hebben draaibare uitlopen die in het dagelijks gebruik praktisch zijn.

Installatiegemak & veiligheid

De bij de wastafel- en keukenversie ingebouwde thermostaat maakt het ook overbodig om een extra losse voormeng thermostaat onder de wastafel te moeten monteren. Dit levert ook weer tijdwinst op in de installatie.

Doordat de thermostaatfunctie in de kraan is geïntegreerd en niet los in het waterleidingsysteem is geplaatst, wordt de hoeveelheid gemengd water dat in het waterleidinsysteem stil zou kunnen staan geminimaliseerd. Dit verkleint ook weer de kans op legionellabesmetting.
Alle wandmodellen van de Medical-Therm zijn voorzien van een temperatuurbegrenzer op 40° zodat water nooit te heet kan worden. Tevens wordt het warme water afgesloten als er geen toevoer van koud water is. De serie is uitgerust met de Safe touch technologie. Dit voorkomt oververhitting van het kraanoppervlak, dat niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Zo wordt de kans op verbranding geminimaliseerd. Bovendien is de Venlotherm uitgerust met de nieuwe anti-kalk cartouches.

 

 

 

 

 

 

 

Venlo kranen zijn verkrijgbaar via www.sanitairstunter.nl